Electronics Design Engineer

Electronics Design Engineer
WO Enschede - Netherlands Jobs
APPLY NOW Block

De Electronics Design Engineer binnen onze vestiging in Enschede is mede verantwoordelijk voor het gehele ontwerp, de ontwikkel- en testcyclus van de aandrijving van elektrische hogesnelheid compressoren. De compressoren worden ingezet voor luchtvaart en industriële toepassingen. Daarnaast assisteer je bij de ontwikkeling van de documentatie die nodig is voor het behalen van certificeringen. Met jouw expertise lever je een belangrijke bijdrage binnen het ontwikkelteam.

Door groei en verdere professionalisering van ons Product Development team, zijn wij op zoek naar een Electronics Design Engineer voor de afdeling Product Development. De afdeling Product Development telt op dit moment 20 collega’s, waarbij jij deel uitmaakt van het multiculturele Electric Drives team bestaande uit 5 professionals. In jouw dagelijkse werkzaamheden zul jij je vooral bezighouden met het ontwerpen, ontwikkelen en testen van printplaten (PCB’s). Je werkt hierbij nauw samen met collega engineers met expertise in onder andere motor, compressor en firmware ontwikkeling om samen tot grensverleggende oplossingen te komen. Als ambitieuze hightech organisatie heeft Aeronamic verduurzaming ook hoog in het vaandel staan.

Aeronamic is een innoverend bedrijf dat vooroploopt in het productieproces van zeer complexe turbomachines, motorisch aangedreven systemen en kritische systemen voor de commerciële en militaire luchtvaartindustrie. Daarnaast zijn wij baanbrekend op het gebied van duurzame luchtvaart door het ontwikkelen van elektrische compressoren voor diverse luchtvaarttoepassingen in haar R&D centrum op de Technology Base in Enschede.

Verantwoordelijkheden

 • Je draagt bij aan het ontwerp, de ontwikkel- en testcyclus van de elektrische aandrijving van hogesnelheid compressoren.
 • Assisteren bij het ontwikkelen van de documentatie die nodig is voor certificering.
 • Deelnemen aan R&D-activiteiten om de prestaties van de inverters verder te verbeteren (SiC-technologie, hoogwaardige sensor loze besturingstechnieken, optimalisatietechnieken, enz.).
 • Assisteren bij het faciliteren van de productie van de inverters en ondersteuning bieden, zowel aan klanten als intern.
 • Mee denken bij het optimaliseren van bestaande processen en procedures
 • Je rapporteert aan de Lead Engineer Electric Drives.

Deze functie is uitermate geschikt voor een Electronics Design Engineer die zich prettig voelt in een dynamische internationale projectenorganisatie en graag met innovatieve machines wil werken en zichzelf door wil ontwikkelen.

Wij vragen

 • Afgeronde HBO/WO opleiding Elektrotechniek of vergelijkbaar
 • Ervaring met het ontwerpen, ontwikkelen en testen van printplaten (PCB’s)
 • Praktische kennis van schematische vastlegging en PCB-layouttechnieken bij voorkeur in Altium Designer
 • Communicatief vaardig in het Nederlands en Engels
 • Type: teamplayer, doorzettingsvermogen, praktisch, oplossingsgericht, communicatief, analytisch, gestructureerd en gedreven

Geïnteresseerd?

Siebert & Wassink is door Aeronamic gevraagd om de werving- en selectieprocedure voor de Electronics Design Engineer te verzorgen. Solliciteer via de sollicitatiebutton middels een motivatie en een CV. Neem voor meer informatie contact op met Floris Buterowe van Siebert & Wassink.

t: 074 – 20 20 333
m: 06 – 28 55 67 66
e: buterowe@siebertwassink.nl
w: www.siebertwassink.nl