Electrical Test Engineer

Electrical Test Engineer
HBO Almelo - Netherlands Jobs
APPLY NOW Block

Ga jij als Electrical Test Engineer de uitdaging aan om nieuwe onderdelen voor de vliegtuigindustrie te testen? Ben jij graag volledig betrokken van conceptfase tot aan het vrijgeven? En is de juiste omschrijving voor jouw creativiteit ”the sky is the limit?!”. Lees dan gauw verder!

Activiteiten

Als Electrical Test Engineer bij Aeronamic ga jij de electrical drives van de nieuwste elektrisch aangedreven compressor systemen testen. Dit zijn hoge spanning (typisch 270 tot 900 V) motor drives voor systemen van 5 tot 150 kW, extreem snel roterende motoren (50 tot 200 kRPM) en aerospace waardige communicatie bussen, sensoren, actuatoren en bekabeling. Jij ontwerpt de opstelling en meetsystemen en voert de testen uit. Hierbij maak je gebruik van geavanceerde meet- en labapparatuur die je geautomatiseerd aanstuurt.

Je bent onderdeel van het ontwerpteam van de compressor systemen en bent gedurende het ontwerp traject intensief betrokken vanuit jouw rol als test engineer. Jouw werkzaamheden bestaan o.a. uit:

  • Ontwerpen van testsystemen;
  • Automatiseren van de testen;
  • Rapporteren van de testresultaten aan je collega’s en klanten;
  • Helpen van klanttesten; werkt hun systeem en meten zij de juiste dingen, of maken zij fouten die jij al hebt opgelost? Jij helpt ze op weg!

Daarnaast ben jij proactief, zit je bomvol ideeën en krijg je energie van het testen van nieuwe producten. Je beheerst de Engelse taal goed.

Heb jij…

  • Een afgeronde technische opleiding (bijv. richting Electrical Engineering, Mechatronica) en/of aantoonbare ervaring in een soortgelijke functie;
  • Minimaal HBO werk- en denkniveau;
  • Ervaring met het testen van vermogens elektronica of embedded systemen;
  • Ervaring met software voor lab-automatisering;
  • Ervaring met Python en/of MATLAB is een pre.

Daarnaast ben jij proactief, zit je bomvol ideeën en krijg je energie van het testen van nieuwe producten. Je beheerst de Engelse taal goed.

Informatie

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Ronald van der Meer (Lead Engineer Electric Drives) op 06 – 58 06 91 95. Denk jij na het lezen van deze vacature dé Test Engineer te zijn die wij zoeken? Solliciteer dan via de ‘Apply Now’ button op deze pagina of stuur jouw CV en motivatie naar careers@aeronamic.com!

Sollicitatieprocedure

Het eerste kennismakingsgesprek zal met Engineering collega’s Mark en Ronald zijn. Tevens zul je kennismaken met Marion en/of Giulia van HRM. Wanneer deze gesprekken van beide kanten positief worden bevonden, wordt er een meeloopdag gepland waarbij jij enkele uren met één van de engineers meeloopt en kennismaakt met het team om een zo volledig mogelijk beeld te kunnen schetsen!