CFD Engineer

CFD Engineer
HBO/WO Almelo - Netherlands Jobs
APPLY NOW Block

Ga jij als CFD Engineer de uitdaging aan om nieuwe onderdelen voor de vliegtuigindustrie te ontwerpen? Ben jij graag volledig betrokken van conceptfase tot aan het testen van jouw ontwerp? En is de juiste omschrijving voor jouw creativiteit ”the sky is the limit?!”. Lees dan gauw verder!

Aeronamic is een internationaal toonaangevende speler in de luchtvaartindustrie. Vrijwel elk vliegtuig – van Boeing, Airbus passagiersvliegtuigen, Gulfstream zakenjets tot de F-35 straaljagers – bevat wel een belangrijk systeem of een onderdeel dat afkomstig is van Aeronamic!

Wat is jouw uitdaging?

Bij Aeronamic ga jij de gas- en vloeistofstroming door hoge toerental gascompressoren voor de vliegtuigindustrie simuleren en analyseren. Ondanks dat het bedrijf momenteel gegroeid is naar 150 medewerkers, merk je nog altijd het familiegevoel. Niet voor niets werken jouw nieuwe collega’s hier gemiddeld al 12,5 jaar! Eén ding is zeker: jij gaat je echt thuis voelen in dit multiculturele team, waarbij je omringd wordt door technische specialisten.

Wat zijn jouw taken en verantwoordelijkheden?

Als CFD Engineer ben je verantwoordelijk voor het stromende gedeelte van de compressor. Of het voor koeling is of door de eigenlijke compressor – jij maakt het model, draait de analytische of CFD analyse, en bekijkt als het prototype af is hoe de échte stroming is.

Met name in het hart van de compressor, de waaier / het impellerwiel, zul je worden uitgedaagd om te bedenken hoe de analyse gedraaid moet worden, en welk detailniveau moet worden gebruikt om voorstellen voor het ontwerp te optimaliseren.

Naast de compressor zelf is ook het meetsysteem belangrijk; waar en hoe gemeten moet worden is een vraag die jij gaat beantwoorden. Samen met de mechanisch/CAD engineers zorg jij dat dat meetsysteem op een goede wijze wordt gebouwd.

Dit ga jij ook doen als CFD Engineer bij Aeronamic:

  • Ondersteunen van klanttesten; werkt hun systeem en meten zij de juiste dingen, of maken zij fouten die jij al hebt opgelost? Hoe het ook zij, jij helpt ze op weg.
  • Sparren met de collega’s die vanuit thermodynamisch en mechanisch oogpunt naar het compressor- of testsysteem en de toepassing kijken
  • Vanuit een R&D oogpunt de test programma’s ondersteunen door middel van trouble shooting en optimalisatie van de stroming.

Wat breng jij mee als CFD Engineer?

Jij bent proactief, zit bomvol ideeën en krijgt energie van het simuleren van zeer complexe gasstromingen. Daarnaast:

  • heb jij een afgeronde technische opleiding (bijv. richting (Technische) Natuurkunde, Mechanical Engineering) en aantoonbare ervaring in een soortgelijke functie;
  • beschik jij over academisch werk- en denkniveau;
  • heb jij ervaring met 3D CFD;
  • heb jij ervaring met het testen van stromingen;
  • beheers je de Engelse taal goed;
  • is het mooi meegenomen als je ervaring hebt met Comsol en Matlab.

Hebben wij jou enthousiast kunnen maken?

Voor inhoudelijke vragen over deze vacature kun je contact opnemen met Dieter ‘t Mannetje, via 0546 – 546 698. Direct solliciteren? Dat kan via de sollicitatiebutton op deze pagina of mail jouw cv met motivatie naar careers@aeronamic.com!