CAD/CAM Programmeur

CAD/CAM Programmeur
MBO 4 Almelo - Netherlands Jobs
APPLY NOW Block

Wil jij aan de slag binnen de dynamische wereld van de luchtvaartindustrie? Werk jij graag bij een innovatieve organisatie die continu investeert in de productiviteit van morgen? En voel jij je aangesproken om een productontwerp middels CAD/CAM naar een hoger niveau te tillen? Check dan snel deze vacature!

Wat zijn jouw taken en verantwoordelijkheden?

Jij weet als geen ander dat CAD/CAM dé sleutel is tot het succesvol produceren van Aerospace-onderdelen met hoge productiviteit en kwaliteit! Voor een groot deel krijg je een ontwerp vanuit de klant aangeleverd. Je houdt je niet alleen bezig met het bedenken van de beste opspanningen en het creëren van productieve bewerking strategieën. Jij creëert een stabiel productieproces dat (bijvoorbeeld) in de nacht ook doorloopt door meettasers en gereedschapsmeetlasers in het bewerkingsproces te integreren. Dankzij de Digital Twin kan alles gesimuleerd worden voordat het wordt vrijgegeven aan de productie.

Daarnaast kun jij ook assisteren bij het volledig ontwikkelen van een nieuw ontwerp. Hierbij werk je samen met het ontwerpteam van de klant. Alles wordt gerealiseerd vanuit een volledig geïntegreerd Siemens NX CAD en CAM omgeving. Er wordt het maximale uit jouw werk gehaald dankzij het hypermoderne digitale machinepark met o.a. een Integrex G220 Multitask, Hermle C42MT en Grob G550T 5-assige draai-frees combinatie!

Je komt te werken op de afdeling Manufacturing Engineering waar zich o.a manufacturing engineers, meetspecialisten, een proces specialist en de CAD/CAM programmeurs bevinden. Hier ga je het huidige team van vijf CAD/CAM programmeurs versterken. De organisatie kenmerkt zich door een informele en familiaire sfeer, waar jij je meteen thuis voelt. Jouw input wordt erg gewaardeerd en je krijgt veel vrijheid in jouw werkzaamheden.

Waar bestaan jouw werkzaamheden zoal uit?

 • met behulp van 3D CAD/CAM, een stabiel seriematig CNC productieproces voor nieuwe producten opleveren;
 • de verspaningsstrategie bedenken, opspanningen met (speciale) spanmiddelen bepalen en CNC-programma’s met bijbehorende documentatie maken;
 • de verspanende productie door middel van trouble shooting en optimalisatie ondersteunen;
 • mede de toekomstige verspanings- en CAD/CAM/PLM technologieën, met daaraan gekoppelde investeringen bepalen en deze in de productie implementeren.

Wat heeft Aeronamic jou te bieden?

Met uitstekende arbeidsvoorwaarden – zelfs nog beter dan de Metalektro CAO – en leuke extra’s weten we onze medewerkers aan ons te binden.

 • Direct dienstverband bij Aeronamic.
  Dus niet via een uitzend- of detacheringsconstructie. We willen graag samen mooie resultaten behalen, dus de intentie is om vanuit een tijdelijke aanstelling toe te werken naar een vast contract.
 • Uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden.
  Passend salaris (€ 3.424 – € 5.350 of meer, afhankelijk van jouw kennis en ervaring inclusief 3% en 4% bonusuitkering), reiskostenvergoeding (aangepast op jouw reisafstand tot een max. van 50 km), pensioenregeling via Pensioenfonds PME(Aeronamic betaalt 27% meer van je pensioen t.o.v. andere werkgevers), 28 vakantiedagen en 12 atv-dagen.
 • Meerdere bonusuitkeringen per jaar!
  Wij geloven dat onze medewerkers gezamenlijk zorgen voor het succes van de organisatie. Om dit te belonen ontvang je jaarlijks in november een eindejaarsuitkering van 3% over jouw bruto jaarsalaris. Ook krijg je ieder jaar in juli een middenjaarsuitkering van 4% over jouw bruto jaarsalaris. Daarnaast ontvang je een variabele resultaatafhankelijke uitkering van max. 3%. Als medewerker word je dus ontzettend gewaardeerd!
 • Variabele werktijden + de mogelijkheid om vanuit huis te werken!
  Je hebt een 40-urige werkweek (parttime werken is bespreekbaar) waarbij je vrij bent om jouw werktijden zelf in te delen. Dat houdt in dat je geen vaste start- en eindtijden hebt waardoor je een keer later kan beginnen of eerder kan stoppen. Één of twee dagen per week thuiswerken behoort ook tot de mogelijkheden.
 • Toekenning in ziektekostenverzekering.
  Bij Aeronamic vinden we de gezondheid van onze medewerkers belangrijk. Je krijgt een maandelijkse bruto bijdrage van 113% van de basispremie van jouw zorgverzekering. Dit is een bedrag van 141 euro per maand. Daarnaast bieden ze elke drie jaar een preventief medisch onderzoek aan.
 • Voordelige pensioenopbouw.
  We willen medewerkers graag voor de lange termijn binden en betalen daarom een groot deel van jouw pensioenpremie. Normaal gesproken betaalt de werknemer en werkgever ieder 50% pensioenpremie, maar Aeronamic betaalt 77% van jouw pensioenpremie.
 • Diverse leuke personeelsactiviteiten!
  Jaarlijks heb je een leuk teamuitje met jouw afdeling en een feest voor alle medewerkers. Om het thuisfront er ook bij te betrekken organiseren we om het jaar een gezellige familiedag. En natuurlijk laten we de Feestdagen niet voorbij gaan zonder een tof kerstfeest!

Wat breng je mee als CAD/CAM Programmeur?

 • Een afgeronde technische opleiding (bijv. richting Verspanen of Werktuigbouwkunde) en/of aantoonbare ervaring.
 • Meerjarige ervaring met 3D CAD/CAM systemen.
 • Ervaring met Siemens NX is mooi meegenomen, maar geen must.
 • Ervaring met CAD modellering, zoals bij ontwikkeling van spanmiddelen en Design for Manufacturing.
 • Ervaring met Siemens, Heidenhain en Fanuc besturing is mooi meegenomen, maar geen must.
 • Voldoende beheersing Engelse en Duitse taal.

Waar ga je werken?

We richten ons op high-speed roterende systemen en precisie onderdelen voor de militaire en commerciële luchtvaart. We ontwikkelen, produceren, assembleren en testen deze systemen en verzorgen het onderhoud en de reparatie. Ondanks dat we inmiddels 140 medewerkers hebben – en plannen hebben om hier het komend jaar nog ongeveer 10 medewerkers aan toe te voegen – hebben we altijd het familiegevoel behouden. Een echte hightech organisatie in de vliegtuigbranche die ontzettend veel investeert in zowel de medewerkers als het machinepark waarbij we koploper zijn op het gebied van verduurzamen.

METAALKANJERS beheert deze vacature namens Aeronamic. Sollicitaties dienen dan ook via Metaalkanjers te verlopen. Een goede klik tussen jou als potentiële collega en Aeronamic vinden we erg belangrijk. De gesprekken over de vacature, jouw achtergrond en elkaars verwachtingen vinden daarom plaats bij Aeronamic.

Heb je interesse in Aeronamic, de vacature of behoefte aan meer informatie?
Reageer dan via de sollicitatiebutton of mail je cv naar junice@metaalkanjers.nl. Liever bellen of Whatsappen? Ook dan kun je terecht bij Junice Mauriks op 06 1825 8902, ook buiten kantooruren.