CAD/CAM Engineer

CAD/CAM Engineer
mbo niveau 4 Almelo - Netherlands Jobs
APPLY NOW Block

Select Support ondersteunt Aeronamic exclusief tijdens deze werving- en selectie-procedure. Stuur daarom jouw cv en motivatie niet via de ‘apply now’ button, maar uitsluitend naar Select Support via de contactgegevens in de laatste alinea.

Bij Aeronamic richten wij ons op high-speed roterende systemen en precisie-onderdelen voor de commerciële en defensie luchtvaartindustrie. Wij ontwikkelen, produceren, assembleren en testen deze systemen en verzorgen het onderhoud en de reparatie. Cruciale onderdelen ten behoeve van deze systemen worden in-huis vervaardigd, andere onderdelen worden ingekocht.

Wij investeren continu in de productiviteit van morgen, o.a. door de aanschaf van nieuwe verspaningsmachines (zowel 4-assig als frees/draai centra) en multi-task machines. Tevens wordt er geïnvesteerd in nieuwe productietechnologieën zoals additive manufacturing en in een nieuw kennis- en reparatiecentrum voor het onderhoud van de F-35 op de vliegbasis in Woensdrecht. In alles zie je ons innovatieve karakter terug, wat maakt dat wij slimme collega’s aan ons weten te binden om samen toekomstige uitdagingen aan te gaan.

Wij zijn een modern bedrijf dat gevestigd is in Almelo. Wij onderscheiden ons door lean ingerichte bedrijfsprocessen en een wereldwijd supply chain management. Onze locatie in Almelo telt op dit moment 135 professionele medewerkers.

Jouw rol

  • Je levert, met behulp van 3D CAD/CAM, een stabiel seriematig CNC productieproces op voor nieuwe producten. Dit omvat de verspaningsstrategie, het bepalen van de opspanningen met (speciale) spanmiddelen en het maken van CNC-programma’s met bijbehorende documentatie;
  • Je ondersteunt de verspanende productie door middel van trouble shooting en optimalisatie;
  • Je bepaalt mede de toekomstige verspanings- en CAD/CAM/PLM technologieën, met daaraan gekoppelde investeringen en implementatie hiervan in de productie.

Wat breng je mee

  • Een minimaal afgeronde mbo-opleiding niveau 4 (wtb), aangevuld met vervolgopleidingen (hbo werk- en denkniveau);
  • Meerjarige ervaring met 3D CAD/CAM systemen (Siemens NX is een pre);
  • Relevante (CAM) werkervaring met frees- en draaibewerkingen;
  • Ervaring met CAD modellering, zoals bij ontwikkeling van spanmiddelen en Design for Manufacturing;
  • Ervaring met Siemens, Heidenhain en Fanuc besturing is een pre;
  • Ervaring met in vliegtuigbouw gebruikte materialen (o.a. aluminium, titanium en inconel) is een pre;
  • Voldoende beheersing Engels en Duits.

Je herkent jezelf in

Jij weet in goede samenwerking met jouw collega-specialisten altijd tot het beste resultaat te komen. Je wordt enthousiast van nieuwe ontwikkelingen op het gebied van CAD/CAM, verspaning en automatisering en weet dit concreet om te zetten naar verbetering van de productie. Door jouw analytisch vermogen weet je de meetresultaten om te zetten naar betere CNC-programma’s.

Je stelt prioriteiten en communiceert gemakkelijk, zowel met interne als externe partijen. Je rapporteert en presenteert helder en overtuigend.

Wat biedt Aeronamic

We bieden een uitstekend arbeidsvoorwaardenpakket met goede opleidingsmogelijkheden. Onze cultuur kenmerkt zich als open, informeel en professioneel.

Interesse?

Select Support ondersteunt Aeronamic exclusief tijdens deze werving- en selectieprocedure. Bij interesse graag jouw cv en motivatie mailen naar info@selectsupport.nl, t.a.v. de heer A.F.A. Rohring, tel:06-41959939.